Over Anita Meekel

Kennis van EHBO hebben wij niet nodig, zo dacht ik vroeger. Wat kon ons gezin nou gebeuren? Niets toch!? Maar een ongeluk zit voor iedereen in een klein hoekje. Ook voor ons. Plotseling was er grote paniek bij de buren en ik sprong gelijk op om te helpen. Iemand had een hartinfarct! Ik kon niet helpen want ik wist niet wat te doen. Gelukkig begon een EHBO’er met reanimeren. 

Mijn eerste EHBO-cursus

Ik wilde niet nogmaals machteloos toekijken en volgde mijn eerste EHBO-cursus. Ik was positief verrast want de inhoud bleek nog interessanter dan ik had verwacht. Naast de theorie oefenden we ook in praktijk. Van eenvoudig pleisters plakken tot reanimatie. Ik werd in een paar maanden tijd bedreven in alle basisvaardigheden van EHBO (1995). Dat gaf me zelfvertrouwen en vooral veel plezier.

Met enthousiasme lesgeven 

Mijn interesse en enthousiasme bleef niet onopgemerkt en werd ik gevraagd om cursussen te gaan geven. Ik volgde de training voor instructeur en sindsdien deel ik mijn kennis en vaardigheden. Iedere dag weer met veel voldoening en plezier. Samen met mijn collega brandweerman (Bedrijfs Hulp Verlening) zorg ik voor een ontspannen sfeer. Fouten maken mag en niemand wordt uitgelachen. Zo hoeft niemand zich onveilig te voelen en doet iedereen mee. 

Wij maken EHBO leuk

EHBO redt levens! Daarom is lesgeven voor mij geen ‘standaard verhaal’ dat ik ‘afdraai voor de klas’. Ik wil de deelnemers inspireren met voorbeelden uit de praktijk. Ze uitdagen met oefeningen zodat zij echt leren wat te doen als het erop aankomt. Zo is EHBO niet saai maar boeiend. Je onthoudt de kennis en oefening makkelijker en veel beter. Wij maken Eerste Hulp Bij Ongevallen leuk! 

Weet jij wat te doen?

Een voetganger wordt aangereden en smakt op de grond. Weet jij wat te doen of loop je gauw door? Iemand aan de tafel naast je verslikt zich en dreigt te stikken. Wil je helpen of raak je in paniek? Met kennis van EHBO maak jij het verschil tussen leven en dood. Maar ook bij minder ernstige ongelukken kun jij iemand echt helpen. Laat mij je inspireren en meld je aan voor een cursus EHBO. Er gaat een wereld voor je open. 

Wil jij ook een veilig gevoel? Informeer dan naar de mogelijkheden